söndag 6 mars 2016

Lite om om mig och min ide

Hej.

Välkomna till min sida!
Jag har tänkt att starta denna blogg för alla som är intresserade av aktier och utdelningar i synnerhet.

Jag söker utdelning i många aspekter av livet; utdelning i form av god fysisk hälsa förtjänas av aktivt idrottande och friluftsliv, utdelning i form av goda relationer förtjänas av positivt tänkande och bemötande av människor och inte minst utdelning i form av likvider förtjänas av en smart och riskavert portföljförvaltande.

Jag använder begreppet "förtjänas" i samband för utdelningar just för att det är min filosofi. Man förtjänar utdelning för det är ett engagemang. Precis som man förtjänar en vinst på en tävling, Turen har alltid sin roll oavsett vad men jag står fast vid principen att om man fördelar sin investering väl så kan man vikta turkurvan åt det positiva hållet,

Detta är min första blogg och en liten presentation av mig vore i sin plats. Jag är en 25årig kille från stockholm som skriver uppsatsen i nationalekonomi på stockholms universitet. Jag gillar att idrotta och hålla mig i form. För ca ett år sen råkade jag hamna mitt i en Brazilians Jiu Jitsu träning och jag fastnade direkt. Sporten föll mig i smaken för att man endast kan bli bra genom att spendera tid på mattan, jag jämför nu med en del andra bollsporter som fotboll där man kan hitta små barn som hoppar ut ur livmodern och kan bolltrolla på första träningen. Detta förekommer inte i Jiu-Jitsu utan det är en tänkares sport och kan endast utvecklas genom tidsspendering. Sen är det en förjävla kul träningsform där man hela tiden utmanar sin värsta fiende, ens Ego. Prova?

Jag hoppas att ni kommer följa med mig i denna resa, det ultimata målet är att kunna leva på månadsvisa utdelningar vilket kommer ta väldigt långt tid, men jag är långsiktig och har bildat en måltrappa som skall leda mig dit och första steget är att tjäna 500SEK/månaden i form av utdelningar.

Denna delmål har jag satt för att min startkapital är 35000kr och börsen är väldigt oberäknelig just nu så lite av kapitalet har jag i form av likvider som är tänkta att investeras i form av månadssparande.

Detta får bli slutet för idag. Kommentera gärna vad ni tycker och tänker.
Jag kommer snart att lägga upp en lista på hur min portfölj ser ut i dagsläget.

Hej så länge!